Tontin valmistelu rakennusta varten

Tontilla metsän kaato oli ensimmäinen toimenpide kallion alapuolelta rakennustyömaan tieltä. Oli selvää että vanhoihin puihin ja tiheään kasvustoon tarvitaan järeämpää työkonetta. Stora Enson metsäkone Ponsse oli tulossa kulmille ja saimme naapurin avustuksella vinkkiä sen liikkeistä. Samaan syssyyn saisivat kaataa meidänkin tontilta puut.

Vilistimme pari päivää tontilla merkitsemässä sinisellä nauhalla säilytettävät puut (männyt) ja kaikki alapihan kuuset oli käytännössä pakko kaataa rakentamisen tieltä. Upean mäen korkeimman männyn toivomme jaksavan seuraavatkin sadat vuodet tuulia. Syyslomareissuun lähtiessä olikin jännittävää nähdä, oliko suojaamamme puut säilytetty. Olihan ne siellä ja saatoimme ihmetellä tyhjää aukeaa, jonka takaa pilkisti kunnon kallio. Kannot tultiin hakemaan samalla sopimuksella pois ja saimme jopa pienen korvauksen pois viedystä puutavarasta.

Samaan aikaan arkkitehti oli suunnitellut meille ensimmäiset luonnoksen kaksikerroksisen talon pohjapiirrustuksista. Pohjapiirros toimitti tehtävää karkeana suunnitelmana huonejaosta ja tilojen keskinäisistä suhteista.

Tontin pintavaaitus tuli suorittaa myös marraskuun paikkeille, jotta arkkitehti sai jonkin perustan talon korkeuden suunnitteluun ja tontille sovittamiseen.