Muutto


Muutto on upea asia, mutta lyhytsanainen koska tekemistä vain on niin valtavasti!!! On oikeastaan harmi ettei tupareitakaan voi juhlia heti muuton aikana, mutta onneksi ehdimme kilistellä uudenkarhassa keittiössämme ystävien ja auttajien kera edes yhdet kuohujuomat.

Kaikki ihmettelivät muuttomme nopeutta, aloitimme siis näkyvän rakentamisen vajaa vuosi sitten. Mutta täytyy sanoa, että aikataulutus meni kuin nakutettu muutama viimeinen viikko ennen H-hetkeä. LVI-asentajat tekivät työnsä sovitusti ja sähkäri hääri asennusten kimpussa viimeiset viikot ja muutamat päivät muuton jälkeenkin. Ongelmia ei oikeastaan tullut, yhden aiemmin hankitun seinäWC:n toimimattomuuden ja yhden vesijohtoon poratun ruuvin aiheuttamaa vuotoa lukuunottamatta. Putki saatiin vaihdettua ja vesi valui vain laatoitettuun kylppäriin. Stressiä aiheutti ainoastaan yleinen ajan riittämättömyys, piti pakata tavaroita, kuskata niitä, hoitaa muuttosiivousta, siivota, siivota siivota, raksapölyt ja tavarat piti siirtää, ehtiä viedä lapsia kouluun, syödä välillä, tehdä normaalit päivityöt, valmistua valokuvaajaksi… Sitä eli pari kuukautta sellaisessa sumussa että nyt jälkeenpäin katsottuna sitä on aikaansaava jos on pakko!

Vastaava mestari muistutti meitä muutamista muuttotarkastukseen vaadittavista asioista, mm. LVI-tarkastukseenkin askartelin keittiön altaan alle vakuutusyhtiöiden vaatiman kaukalon vesivuotoja varten, kun mies oli töissä. Parvekkeen ovet eivät saa aueta jos niissä ei ole vielä kaiteita, talokansioon piti kerätä käyttöohjeet ja paperit sekä verottajalle tehdä selvitykset tilatuista töistä. Niitä naputtelimme järjestelmiin vielä viimeisenä iltana yhdeltä yöllä.

Portaat asennettiin muuttotarkastusta edeltävänä päivänä, eikä muuttotarkastuksessa tullut mitään napinaa, mistään. Kaikki oli kunnossa. Muutto ei vain valitettavasti tarkoita vielä valmista taloa. Vielä on tekemistä vähintään loppuvuodeksi. Pihaa pääsemme istuttamaan vasta syksyllä.