Ontelolaattojen ja seinien saumojen valu


betonielementtitalo_ontelot

Ontelolaattojen asennuksen jälkeen niiden saumat täytettiin pirtelön notkeutta  vastaavalla löysällä betonilla. Väliseiniä varten jätetyt reiät raudoitettiin alakerran väliseiniin ja sen ympärille valettiin betoni”möykky” joka kiinnittää alakerran väliseinät ontelolaattoihin. Niitä ei putkitettu sähköputkella, koska rakennesuunnittelijan mielestä pientaloissa ontelolaattojen liikkuminen ei ole niin merkittävää. Tässä harjaamme betonisaumojen kuivumisesta jäänyttä murua pois työalustalta.

betonielementtitalo_ontelot1

Ontelolaattojen molemmat päät tulee tukea seinän päälle, joten porrasaukkoon ei tullut onteloita kulmikkaaseen osaan. Kulma tuli muotittaa erikseen vesivanerilla ja raudoitettiin valua varten.

betonielementtitalo_ontelot4

Olohuoneen reunassa oleva päätyraudoitus ennen valua.

betonielementtitalo_ontelot5

Ontelolaattojen sisällä näkyvää rakennetta

 

betonielementtitalo_ontelot6

Parman ontelolaatat näyttävät raffilta sisuskaluiltaan. Meillä käytettiin P20, eli 200 mm ontelolaattoja ja ne tilattiin Isoportin kautta.

www.parma.fi

www.isoportti.fi

betonielementtitalo_ontelot9

Elementtisaumaa täytetään jäykällä saumausbetonilla. Tavara on sen verran tuhtia, että se muistuttaa enemmän savea joka jää helposti pystysaumaan valumatta. Valu sekä ontelolasaumoihin että elementtisaumoihin kuului elementtitehdas Isoportin kokonaistoimitukseen ja sujui myös sovitussa aikataulussa n. 2 päivässä.

betonielementtitalo_ontelot10