Ontelolaattojen ja seinien saumojen valu

betonielementtitalo_ontelot
Ontelolaattojen asennuksen jälkeen niiden saumat täytettiin pirtelön notkeutta  vastaavalla löysällä betonilla. Väliseiniä varten jätetyt reiät raudoitettiin alakerran väliseiniin ja sen ympärille valettiin betoni”möykky” joka kiinnittää alakerran väliseinät ontelolaattoihin. Niitä ei putkitettu sähköputkella, koska rakennesuunnittelijan mielestä pientaloissa ontelolaattojen liikkuminen ei ole niin merkittävää. Tässä harjaamme betonisaumojen kuivumisesta jäänyttä murua pois työalustalta.
betonielementtitalo_ontelot1
Ontelolaattojen molemmat päät tulee tukea seinän päälle, joten porrasaukkoon ei tullut onteloita kulmikkaaseen osaan. Kulma tuli muotittaa erikseen vesivanerilla ja raudoitettiin valua varten.
betonielementtitalo_ontelot4
Olohuoneen reunassa oleva päätyraudoitus ennen valua.
betonielementtitalo_ontelot5
Ontelolaattojen sisällä näkyvää rakennetta

 

betonielementtitalo_ontelot6
Parman ontelolaatat näyttävät raffilta sisuskaluiltaan. Meillä käytettiin P20, eli 200 mm ontelolaattoja ja ne tilattiin Isoportin kautta.

www.parma.fi

www.isoportti.fi

betonielementtitalo_ontelot9
Elementtisaumaa täytetään jäykällä saumausbetonilla. Tavara on sen verran tuhtia, että se muistuttaa enemmän savea joka jää helposti pystysaumaan valumatta. Valu sekä ontelolasaumoihin että elementtisaumoihin kuului elementtitehdas Isoportin kokonaistoimitukseen ja sujui myös sovitussa aikataulussa n. 2 päivässä.

betonielementtitalo_ontelot10

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *