Selluvillan asennus

Marraskuun ensimmäinen viikko, kauhea lumimyräkkä ja juuri saapuivat eristeet sopivasti kattoon ainakin mieltä lämmittämään. Tilasimme kattoeristeet Selluvillalta Askolasta, siellä olemme aiemminkin asioineet, heillä asennus toimii rivakasti ja ongelmitta ahtaissakin tiloissa. Osa matalemmasta katosta olikin ahdas, joka vaati yhtä ennakkosuunnittelevaa käyntiä tehtaan johtajalta. Kaikki onnistuu todettiin ja asentajat mahtuvat katon väleissä liikkumaan.

Selluvillan rekan pääsy talon lähelle aiheutti hieman järjestelyjä lumitöiden muodossa mutta pitkillä letkuilla asentajat saivat hyvin kauempaakin puhallusvillan asennettua. Villahan on käytännössä sanomalehteä, ihanaa kierrätystä! Lattialle ripotelleissa palasista pystyi melkein erottamaan kuvia ja kirjaimia, mutta aika pientä silppua se oli!

Kattotuolimme mataluus aiheutti haasteen että asentaja ei mahtunut ryömimään muovien alla. Jätimme siis höyrynsulkumuovit vielä auki ikäänkuin saumaksi jota suljettiin höyrynsulkuteipillä sitä mukaa, kun villa oli puhallettu mataliin osiin, tämä näkyy myös videolta. Kunnioitettavaa hommaa tuo pienissä tiloissa ryömiminen, ei ihan joka jannulta onnistuisi. Kolme tuntia homma kesti kun asennus oi valmis ja asentaja poistui katolta talon taakse tehdyn huoltoluukun kautta.

 

Naisen kommentti:

Hoidin tämän työvaiheen työmaalla aamusta asti, kun mies oli töissä. Kyllä sai hikoilla kun etsin sähkökaapin avainta, juoksin sulkemassa sähkölaitteita (sulake laukesi aina kun oli liikaa laitteita, sen verran paljon voimavirtaa villan pumppaaminen vaati), loin lumia, järjestin tikapuita, toimin apumiehenä. Oli täysi työ pitää kaikki osaset kohdillaan että työ saatiin jatkumaan. Että isot peukut miehelle joka joka päivä työmaalla tekee tätä samaa!!!