Sisustussuunnittelua, materiaalivalintoja ja katto pään päälle


Kiire painaa työmaalla, kun valmista alkaa näkymään. Samalla kun työporukka ahertaa kattoristikoiden kanssa työmaalla, odotamme työmaalle ensi viikoksi käymään lattiamiestä ja LVI-asentajia. Tällä viikolla kävi jo tuttu sisustussuunnittelijamme, heti kun seinät olivat pystyssä.

Myös ikkunantoimittaja kävi vahvistamassa piirrustuksien mukaan tehdyt aukot, jotka tulivat betonitehtaalta niin mittatarkkoina, että heittoa oli parhaimmillaan vain 2 mm! Ei voi muuta kuin ihailla näin tarkkaa työtä, kaikki propsit Isoportille!

Samalla pitää yhtäkkiä tietää lattiakaivot, laattojen paksuus, mihin tulee betonilattia, mihin mikrosementtiä… Ajatukset pyörivät rakennuksella helposti myös öisin. Muulloin ei oikein tahdo ehtiä rauhassa ajattelemaan!

Keittiömyyjään olimme yhteydessä päivitettyjen suunnitelmien kanssa. Mietimme jo muutosta valitsemiimme keittiön saarekkeen ovien väreihin. Harmaa tuntuukin kaiken betoniseinän keskellä muuttuneen mielessä puun väriseen. Pyydämme uusia ovimalleja tietämättä, mitä tulemme lopulta valitsemaan. Se voi hyvinkin olla se ensimmäinen vaihtoehto!

Myös laitteet ja tekniikka alkaa varmistua, kuten liesituuletin ja takka, joka ostettiin jo sulkeneen takkaliikkeen tyhjennysvarastoista hyvään hintaan. Kaikessa on nyt tingittävä viimeiseen mieheen.

Otin kylppärimme malliksi ottamani kuvan Vantaan asuntomessujen eräästä kylpyhuoneesta. Se on jäänyt kaivelemaan mieltäni, ja säästämme kalliiden Unidrain-lattiakaivojen hankinnalta näin. Teemme pienen (7cm) syvennyksen 10x10cm laatalla keskelle, jonka päälle asennamme puuritelikön, joka on samaa mallia kuin saunan lauteissa. Ympärille saa silti isoa 30x60cm laattaa ja kaadot onnistuvat keskelle normaaleilla kahdella lattiakaivolla, jotka ovat piilossa puuritilän alla. Lämpökäsiteltynä puuna kylppäri voi myös tuoksua hyvälle!

Otin alakerran saunan ja kylppärin malliksi ottamani kuvan Vantaan asuntomessujen eräästä kylpyhuoneesta. Se on jäänyt kaivelemaan mieltäni hienona kokonaisuutena, ja säästymme kalliiden Unidrain-lattiakaivojen hankinnalta näin: Teemme (7cm) syvennyksen 10x10cm laatalla keskelle, jonka päälle asennamme puuritelikön, joka on samaa mallia kuin saunan lauteissa. Ympärille saa silti isoa 30x60cm laattaa ja kaadot onnistuvat keskelle suunnaten normaaleilla kahdella lattiakaivolla, jotka ovat piilossa puuritilän alla. Puu kostean tilan lattialla oli haastavaa perustella miehelle, mutta työporukan johtaja oli tehnyt vastaavan ratkaisun toiseen taloon ja osasi suositella sen alle asennettavaksi kumitassuja. Puiden vaihto on sitten vaan hyväksyttävä asia. Lisäksi säästö Unidrainien hankinnalta oli erittäin houkutteleva. Pelkän designin takia sellaisia emme haikailleet vaan iso laatta (30x60cm) olisi vaatinut niiden hankinnan kaksin kappalein, mutta tällä kikalla saamme piilotettua normaalitkin lattiakaivot puuväylän alle. Lämpökäsiteltynä puuna kylppäri voi myös tuoksua hyvälle!