Suunnitteilla betonitalo

Aiempi talomme oli Lammin kivitalo, jossa koimme ladontavaiheessa turhaa säätöä 45 kulmien ladonnan kanssa. Talossa oli 4 45 asteen ja 9 90 asteen kulmaa (!) joka olisi ehkä mietitty uudelleen jos olisi ollut hieman kokemusta rakentamisesta. Projekti sujui kuitenkin ongelmitta joten uskallusta ja intohimoa uuden rakennusprojektin kohtaamiseen vielä jäi.

Tiesimme ettei uudesta talosta tulisi ainakaan näin kulmikasta, ja se tehtäisi ilman erkkereitä. Hieman suoraviivaisempi lähestymistapa kivitalon muodossa tulisi nyt kyseeseen. Ystäväperheen hyvistä kokemuksista betonielementtitalon rakentamisesta innostuneena halusimme myös laittaa suunnittelutaitomme koetukselle.

Betonielementtitalohan pitää suunnitella äärimmäisen tarkasti jokaista yksityiskohtaa, sähköjä ja lvi:tä varten, jotta johdot ja putket menevät seinien sisällä huomaamattomasti. Roilottaminen ei tulisi kyseeseen joten päätimme käyttää aikaa suunnitteluun ja se alkoikin hyvissä ajoin syksyllä 2015 samalla kuin myimme talomme elokuussa.

Arkkitehdin valinta oli ensimmäinen suunnittelun vaihe, koska emme parin ruutulehtiöön piirretyn esimerkkipohjan jälkeen itse päässeet alkua pidemmälle. Halusimme arkkitehdin painottavan suunnittelun toiveisiimme perustuen, mutta myös odotimme että ammattilainen kertoo suunnittelussa rakenteellisten ratkaisuiden kannalta, mikä on järkevää ja mikä ei.