Tontin osto

Ihme että oikeastaan kirjoitamme tällaista blogia. Meillä oli oikeastaan jo täydellinen talo. Lammin kivistä rakennettu moderni ja monimutkainen talo. Oikeastaan ihan visuaalinen taidonnäytös, mitä tulee talon muotoihin (kiitos edesmenneen arkkitehtimme, Erkki Karjalaisen) ja istuttamiseen tontille. Teimme perheelle vaikean päätöksen tontin ostosta oikeastaan ulkoisista tekijöistä johtuen. Asuinpaikkakuntamme ei tuntunut kehittyvän mihinkään 10 vuodessa ja lapsilla oli vaarallinen koulumatka. Taksikyydin sai vain 2-luokkaan asti ja silloin ekaluokkalaisemme olisi pian joutunut ilman pyörätien turvaa ylittämään vilkkaasti rekkojen liikennöimän tien.

Katsoimme lähialueelta tontteja netistä ja kävimme katsomassa muutamaa ylihinnoiteltua tonttia Järvenpäässä. Veden läheisyys oli jotenkin toiveissa, vaikka edellinen oli metsän suojissa isolla tontilla. Olimme valmiita kuitenkin tinkimään hieman omasta rauhasta kunhan asuinalue olisi muuten toimiva. Sipoossa hinnat olivat taivaissa.

Mieheni bongasi netistä Porvoosta rannan läheisyydessä sijaitsevan tontin. Kävimme katsomassa, ja tontin yhtäläisyydet vanhaan kallion ja metsäisyyden muodossa sekä tietysti isona plussana meren läheisyys ja uudistuva alue ihastuttivat meidät niin että päädyimme ostamaan 2500m2 tontin suht. uudelta kaava-alueelta huhtikuussa 2015. Pienellä riskillä, sillä talo oli vielä myymättä. Tontti oli kuitenkin niin upea, että uskoimme sen menevän helposti kaupaksi, vaikka taloa ei saataisikaan myytyä. Mutta talo menikin alta, ja jo elokuussa olimme kodittomia.

Tervemenoa metsän keskeltä virkeälle kaava-alueelle!

Tontin naapurustossa on lapsiperheiden elämää ja taatusti samanikäistä seuraa koko perheelle, harrastusmahdollisuudet ja kalavedet lähellä, kaupungin läheisyys ja mikä tärkeintä, turvallinen koulumatka pyöräteineen.

Rajanaapureista kolme on rakentamassa taloa, joten osa asukkaista on meidän kanssa hyvinkin samassa vaiheessa ja kymmenkunta taloa on jo valmiina. Kyllähän sitä on tullut ihmeteltyä että täytyy varmaankin olla vähän hullu että lähtee taas rakennusprojektiin…

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *