Ulkoseinien asennus


Betonitehtaan kaverit kävivät asentamassa ensimmäiset seinäelementit heti syyskuun alkuun.

betonielementtitalo_asennus2_5

Asennukseen kuuluu tukien eli tönäreiden ruuvaaminen seiniin. Tuet poistetaan parin viikon päästä asennuksesta kun kaikki seinät ovat paikallaan.

asennus_nosturi_2

Autotallin väliseinän asennus

Alakerran elementtejä kootaan päädyistä alkaen paikoilleen

Alakerran elementtejä kootaan päädyistä alkaen paikoilleen

Kylpyhuone alkaa hahmottua

Kylpyhuone alkaa hahmottua

Nosturi hommissa

Nosturi hommissa

TimeLapse videolla homma näyttää niin helpolta ja elementit kevyiltä, mutta kyllä tuossa hiki tuli katsellessa todella mittatarkkaa työtä!

Ihmetykseltä ei voi välttyä, kuinka nopeasti seinät voivat nousta ja huoneet hahmottua! Kaikki näyttää nyt vain ilman kattoja niin pieniltä… Autotalli näytti kyllä oudon isolta… Optinen harha tässä vaiheessa korjaantuu kun saamme seinien päälle ontelolaatat. Niiden asennus viikon päästä!

Naisen näkökulmasta

Elementtien asennus on mahtavan näköistä hommaa! Rauhallisen varmasti ne nousevat rekan kyydistä kahden nosturin kautta ylös tontille. Nosturin varren metallinen kalske kertoo kuinka painavaa tavara on. Käsivoimin tonnien painoiset kivet kammetaan kohdilleen ja välissä ei ole montaa millimetriä! Hatunnoston arvoinen suoritus asentajilta ja koko porukalta!!! Vinossa videossa näkyy kun elementtirekka peruuttaa työmaalle ja asentajat kampeavat 10 tonnin painoista elementtiä paikalleen käsivoimin. Kovaa hommaa!